TARAF MUZICA LAUTAREASCA by Damian Draghici

„Nicaieri nu e mai bine ca acasa” spune Damian Draghici.
Nascut in Bucuresti, Damian Draghici face parte dintr-o descedenta a peste 8 generatii de lautari. „De cand se stie neamul meu, a fost unul de muzicanti, si eu cred ca a fost inca dinainte de primele informatii care s-au pastrat despre ei, adica de mai bine de opt generatii.”

Astfel s-a cristalizat, a crescut si a inflorit talentul muzical al lui Damian Draghici. Familia sa are o traditie in muzica lautareasca de peste 150 de ani, Damian fiind descendentul unora dintre cei mai cunoscuti lautari si solisti de muzica lautareasca precum Fanica Luca, Romica Puceanu sau Faramita Lambru.

Studiind si experimentand cu mai multe instrumente muzicale inca de la 3 ani, naiul a fost cel care l-a consacrat pe scena muzicii, fiind in prezent un artist desavarsit, cu renume mondial.

Sustinand numeroase spectacole si colaborand cu unii dintre cei mai talentati compozitori si instrumentisti, a luat contact si a imbinat in show-urile proprii multe stiluri muzicale.

S-a regasit cutreierand lumea cand a realizat ca, radacinile sale, cu toate povestile de viata pe care le comporta, dau glas stilului muzical cel mai aproape de sufletul sau – muzica lautareasca.

A lansat multe proiecte si a luat parte la numeroase evenimente specifice, alaturi de nume sonore ale lautariei romanesti precum Cornel Bosoi, Mieluta Sandu, Costel Trompetistul, Gigi Petrache.

Damian Draghici detine energia si atractia muzicii lautarilor adevarati. Talente precum Dona Dumitru Siminica, Constantin Eftimiu, Faramita Lambru si multi altii sunt readusi in cadrul evenimentelor gandite de Damian Draghici.

Momentele artistice cu Taraful Lautaresc pot fi expuse atat pe scena evenimentelor private cat si intr-un cadru cultural, acestea reprezentand o muzica sentimentala cu traditie si o generatie cu voce ce dainuie.