DESPRE DAMIAN DRAGHICI 

Damian Draghici ar putea reprezenta cu usurinta definitia sentimentului de uimire, de incurcatura in ganduri, de bruiere a simturilor, in cel mai bun si profund sens. Este un muzician desavarsit, ce poate imbina diverse si numeroase stiluri muzicale intr-un ansamblu sonor sofisticat.

Si-a inceput cariera muzicala inca de la 3 ani, prin traiectoria deja scrisa si urmata de familia sa, conform datinilor sociale tiganesti (si nu numai), studiind tambalul, pianul, toba, basul si altele. La 10 ani bunicul sau ii face cunoscut naiul, intrumentul profetic, cel care l-a si consacrat pe Damian Draghici. Din adolescenta si-a creat propriul drum, intuindu-si maretia si prin talentul de compozitor.

 

Precum un dictando in modelarea propriei vieti, a fugit din tara la 18 ani, sa se descopere prin suisuri si coborasuri, atat materiale, cat si psihologice. Ajungand in Grecia, straluceste suficient de tare incat sa fie descoperit. La scurt timp dupa ii este oferita o bursa integrala de studiu la Berklee College of Music din Boston, USA . De aici, universul intreg s-a transformat. 

Si-a ales calea, poate nestiind, prin vocea generatiilor de muzicieni din familia sa. Si ce bine a facut lumii!

a

Propria descoperiere si cristalizarea unui artist de renume mondial

Dupa ce a absolvit Berklee College of Music din Boston Magna Cum Laude, fiind si primul roman care a reusit acest lucru in cadrul unei institutii de asemenea prestigiu, tot alaturi de Sony Music devine cunoscut si celebru in Europa, ajungand sa-si implineasca potentialul, transformandu-se intr-un muzician talentat si recunoscut la nivel mondial.

Intre 1993 si 2019 inregistreaza peste 20 albume solo, interpretand diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music si muzica jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul “Winter solstice”, aparut in 2006, album premiat cu un premiu Grammy.

Intre 2004 si 2006, in cadrul turneului european “Night of the Proms Tour”un show cu 120 de concerte, urca pe scena  si canta alaturi de Joe Cocker, Zucherro, Cyndi Lauper, James Brown si Shaggy.

Marturiile directe ale unor publicatii de renume

In 2006 creeaza si lanseaza proiectul “Damian & Brothers” prin scoate pe piata mai multe albume „Filarmonika Romanes – Magdalena”, „Gypsy Rock: Change or Die” , „RoManiac” alaturi de alti 24 de artisti consacrati in Romania si sustine peste 600 de concerte. 

In anul 2001 sustine un concert de exceptie in Piata Constitutiei, pe o scena gigantica de 828 m2, “Damian’s Fire”, la care participa 150 de muzicieni, membri ai London Symphonic Orchestra, si aduna peste 70 000 de spectatori.

“Influentele lui muzicale sunt de pe tot mapamondul, la fel cum a fost si viata lui pana acum” The New York TIMES

“Damian iti deschide auzul muzical, debordand o virtuozitate iesita din comun si poezie muzicala” JazzTIMES

“Imprejurarile au adus oportunitatea ca el (Damian) sa poata concepe niste sunete extraordinar de sofisticate” Los Angeles TIMES

DISCOGRAFIE

BOOKING

+4 0730 085 032

CONTACT@DAMIANDRAGHICI.RO