DAMIAN DRAGHICI & NAIUL

"Visez muzica, ma spal in muzica, mananc muzica." Damian Draghici
Damian Draghici este un muzician complet si un vizionar desavarsit. Talentul pronuntat, cutezanta spectacolelor si energia patrunzatoare sunt caracteristici definitorii ale muzicii lui.

Fiind un virtuozo al naiului, Damian si-a exprimat iubirea fata de acest instrument in toate colturile lumii, aducand in prim plan piese din folclorul poporului roman.
A studiat muzica clasica si jazz-ul la Conservatorul Philipos Nakas din Atena si este primul roman ce a absolvit (Magna Cum Laude) Berklee College of Music din Boston, USA.

Intre 1993 si 2019 a inregistrat peste 20 albume solo, interpretand diferite stiluri muzicale: folclor, pop instrumental, new age, world music si muzica jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul ''Winter Solstice'', aparut in 2006, album premiat cu un premiu Grammy.

Explorand multe stiluri muzicale, de-a lungul carierei a colaborat cu numerosi instrumentisti si compozitori renumiti precum Hans Zimmer. Prin diversitatea talentului sau muzical si personalitatea sa hotarata si magnetica, a strans in jurul sau instrumentisti talentati cu care a abordat, in spectacole, folclorul romanesc, intr-un stil electrizant si de neuitat.

Il puteti avea prezent pe Damian Draghici la evenimentele dumneavoastra de suflet dar si pe scena evenimentelor culturale.