Despre Damian & Brothers

In 2006 lanseaza un proiect de suflet – “Damian & Brothers”, care imbina muzica traditionala lautareasca cu elemente din jazz, rock, raggae si chiar dubstep. Ii depaseste asteptarile prin cele peste 600 de concerte sustinute cu casa inchisa, pe o durata de 3 ani.

Plecand de la ideea unui film documentar despre unii dintre cei mai talentati lautari tigani/rromi din 9 tari (Romania, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Grecia, Franta, Spania, Italia si India), s-a metamorfozat, cu fiecare contact si descoperire a ceva neasteptat, in expresia fizica (aproape) a energiei generate de instrument, lasand sentimentul de moment sa fie simtit fara ingradire.

Cunoscand astfel mai multe povesti in care se impletesc tumultuous toate aspectele vietii, a inteles de fapt ce anume da grai geniului muzical – “evenimentele senzationale din viata lor”. De la al 6-lea lautar roman cunoscut, se contura proiectul muzical “Damian & Brothers”, lasand in urma documentarul.

S-a intregit la al 18-lea lautar, cand au si realizat cateva clipuri. I-a prezentat americanilor cu care colabora spunand ca acestia sunt fratii lui “my brothers”, luand viata astfel si numele proiectului “Damian&Brothers”.

Fiind una dintre cele mai frumoase experiente ale sale, precum insusi declara Damian, in cadrul proiectului „Damian & Brothers” scoate piata mai multe albume „Gypsy Rock: Change or Die” si „RoManiac” alaturi de alti 24 de artisti consacrati in Romania, precum Smiley („In statie la Lizeanu”), Delia („Mona”), Andra & Cabron ( „Lume, lume”), Feli („Hopa diri da”). Single-urile de succes au adunat zeci de milioane de vizualizari pe YouTube.

a

Proiecte “Damian & Brothers”

Booking

+4 0730 085 032

contact@damiandraghici.ro